Boligerne

Plejecenter Smedegade rummer 64 plejeboliger, hvoraf de 32 er boliger for demente med særlige behov.

Boligerne er placeret i fem huse, hvoraf de tre er i to etager. Boligerne ejes af Slagelse Boligselskab (SB), men anvises af Slagelse Kommune.

Til boligerne er knyttet en centerdel. Denne indeholder en samlingsstue, som anvendes til mange formål.

I tilknytning til husene er der anlagt terrasser med havemøbler og blomsterbede. Ved samlingsstuen er der en stor terrasse.

Rundt om plejecentret er der anlagt en flot have, med en lille sø, hvor ænderne holder til. Der er flisegang rundt ved søen.

Lejligheden møbleres med dine egne møbler og gardiner.  

Der er stik til fjernsyn og telefon i alle lejligheder. Vaskemaskiner og tørretumbler stilles til rådighed af Slagelse Boligselskab.

I alle lejligheder er der et kaldeanlæg og du får udleveret et bærbart kaldeapparat, som døgnet rundt giver dig mulighed for at tilkalde hjælp af medarbejdere.

Almindelige plejeboliger

  • Benediktehaven - lejlighed 11-26
  • Christinehaven - lejlighed 27- 42

Vi har 16 lejemål, fordelt i to huse, til beboere med almindeligt plejebehov.
Der er elevator i begge huse.

Lejemålet er på ca. 62 m2 inklusiv fællesarealer.
Lejlighederne indeholder en stue, et soveværelse, badeværelse og køkken.

Alle lejlighederne vender ud til gangareal med adgang til trappe og elevator. Der er trægulv i køkken, stue og soveværelse. På badeværelset er der linoleum på gulvet.

Demensboliger

Der er to typer demensbolig.
Den ene er på ca. 62 m2 inklusiv fællesarealer. Lejlighederne indeholder en stue, et soveværelse, badeværelse og køkken.
Dette hus er indrettet så beboeren har en stor lejlighed og mindre
fællesområder.

  • Dorotheahaven - lejlighed 43-58

Den anden er mindre og uden køkken i lejligheden, men i stedet er der tilknyttet et stort fællesareal med både køkken og opholdsstue.

  • Elisabethhaven - lejlighed 59-66
  • Feodorahaven - lejlighed 67-74

Dette er boliger hvortil demente borgere visiteres og hvor der praktiseres leve-bo-miljø. Dvs. at der er lidt mindre selvstændige lejligheder og et større køkken og dagligstue område, hvor beboerne spiser og hvor de praktiske opgaver vedrørende mad og opvask klares.

Plantegninger over boliger