Hverdagen på plejecentret

Mad og måltider
 • Måltider

  På Skovvang Plejecenter inddrager vi beboerne i de praktiske gøremål omkring måltiderne. Du og de andre beboere er med til at bestemme, hvad der skal købes ind, og hvad der skal spises.

  Vi har fokus på kvaliteten af de råvarer, vi bruger og på, at mange af vores beboere ikke spiser ret meget. Vi følger ernæringstilstanden hos vores beboere nøje og har en ”kræsekasse” med kalorieholdige søde sager, som beboerne kan spise af. Vi har også vendt kostpyramiden på hovedet for at sikre os, at den enkelte beboer får tilstrækkelig ernæringsrig kost. 

  Du kan vælge at spise sammen med de andre beboere i fællesrummet eller i din egen lejlighed.

  Madservice Skovvang

  Produktionskøkken Skovvang leverer den varme mad, som vi serverer til aften. De enkelte afdelinger vælger i fællesskab mellem to hovedretter og én dessert for en måned af gangen.

  To gange om måneden tilbereder vores medarbejdere afdelingsvis i fællesskab med beboerne et varmt måltid til frokost. Både beboere og medarbejder beslutter i fællesskab, hvad der skal købes ind og spises.

  Afbestilling

  Du kan som udgangspunkt ikke afbestille den kolde mad.

  Hvis du er fraværende i længere tid, kan vi reducere prisen for maden.

  Det varme måltid om aftenen kan afbestilles for en dag. Det skal ske senest dagen før kl. 11.30 i samarbejde med en medarbejder i afdelingen.

  Strategi for mad og måltider

 • Priser på mad

  Maden, eksklusiv sodavand og alkohol, er en del af servicepakken ”døgnkost”, som du ikke kan fravælge, når du bor hos os. 

  Døgnkosten består af tre hovedmåltider samt mellemmåltider indeholdende drikkevarer, frisk frugt, brød og kage.

 • Fokus på sund kost

  På Plejecentret Skovvang lægger vi meget vægt på sund og god kost, og vi prioriterer kosten højt.

  Vi bruger økologiske råvarer og tager udgangspunkt i en ernæringsrigtig kost. Vi sikrer herved en bedre smagsoplevelse, fordi vi er opmærksomme på, at mange ældre har en svækket smagssans. Derudover anvender vi årstidens grøntsager.

 • Gæster

  Pårørende og gæster er meget velkomne. Hvis du skal have overnattende gæster, har du mulighed for at låne en gæsteseng.

  Dine gæster er også meget velkomne til at spise med ved måltiderne.

  Det koster på almindelige dage:

  • Varmt måltid: 75 kr.
  • Koldt måltid: 35 kr.

  Ved festdage og højtidsarrangementer er der en individuel pris, der annonceres ved opslag. Hvis du skal have deltagende gæster, skal du give besked til den enkelte afdeling. Hvis dine gæster først er tilmeldte, er tilmeldingen bindende.

 • Lån af lokale

  Som beboer på Plejecenter Skovvang kan du og dine pårørende efter aftale låne et lokale til maks. 30 personer til følgende formål:

  • Familiesammenkomster
  • Fødselsdage
  • Efter bisættelse/begravelse

  I skal selv medbringe kaffe, kage og drikkelse, men der er mulighed for at for at låne porcelæn, mod at i selv vasker op i vores opvaskemaskine.

  Hvis du vil låne lokalet, skal du give besked til Centerkoordinator Malene Jensen på tlf. 58 57 34 00.

Kontaktperson
 • Kontaktperson

  Du får en fast kontaktperson, men da de jo har fridage og ferie, er det forskellige medarbejdere i gruppen, der hjælper dig. Hvis din kontaktperson ikke er der, er du og dine pårørende selvfølgelig altid velkomne til at spørge en anden.

  Det er en god idé at have fx et kladdehæfte til kommunikation mellem pårørende og medarbejdere.

  Livshistorie

  Hos demente beboere eller hos beboere, der har svært ved at udtrykke sig, er det en stor hjælp for medarbejderne, hvis de pårørende hjælper med at udfylde et papir med beboerens livshistorie. 

Siden er sidst opdateret 24. februar 2022