Boligerne

Tre adresser - et plejecenter.

Om boligerne
 • Boligtyper

  Plejecenter Lützensvej har tre forskellige adresser.

  • Lützensvej 1
  • Lützensvej 2
  • Quistgaardsvej 4


  Når du lejer en bolig på en af de tre adresser, gælder de samme regler som for en hver anden lejebolig.

  Alle tre huse indeholder flere etager. Der er fællesarealer som dagligstue, gangarealer og alrum på hver etage. Til hver bolig hører der egen postkasse.

  Du kan som beboer på Lützensvej Plejecenter også benytte dig af vores store have, der vender direkte ud mod Storebælt.

  Lützensvej 1

  Lützensvej 1 har 22 toværelses boliger. To af de 22 boliger er ægtefælleboliger, hvor du kan bo sammen med din ægtefælle.

  Lützensvej 2

  Lützensvej 2 har 20 etværelses boliger.

  Quistgaardsvej 4

  Quistgaardsvej har 37 toværelses lejligheder, hvor 16 af de 37 lejligheder er ægtefælleboliger, hvor du kan bo med din ægtefælle.

  Plantegning

 • Indretning

  Din bolig på plejecentret er dit hjem, og du kan indrette og møblere det, som du har lyst. Du kan derfor medbringe dine møbler fra din tidligere bolig. Det skaber en høj grad af hjemlig atmosfære og hygge.

  Du skal f.eks. medbringe:

  • Seng (hvis du ikke har brug for plejeseng)
  • Møbler
  • Lamper
  • Billeder
  • Gardiner
  • Billeder

  Vi anbefaler af sikkerhedsmæssige grunde, at du ikke har faste eller løse tæpper på gulvene, især ikke hvis du er gangbesværet eller benytter rollator/kørestol.

  Der er røgfrit miljø i alle kommunale bygninger, og du må derfor kun ryge i din egen bolig.

 • Husleje

  Det er Kommunale Ejendomme, der står for administration af boligerne.

  Du skal selv betale indskud, husleje, varme, vand, el og eventuelle udgifter.

  • Husleje, varme og vand kan betales via betalingsservice (PBS)
  • Korsør Forsyning opkræver dit elforbrug i lejligheden

  Hvis du har spørgsmål om husleje, varme og vand, kan du kontakte Kommunale Ejendomme.

Boligen som arbejdsplads
 • Arbejdspladsvurdering

  Selvom boligen er dit hjem er det også personalets arbejdsplads. Derfor skal der være plads til at anvende og flytte rundt på eventuelle hjælpemidler, så personalet kan udføre deres arbejde på bedste vis.

  En gang om året eller efter behov bliver der lavet en arbejdspladsvurdering, hvor vi kigger på, om indretningen er fornuftig i forhold til arbejdsgange og opgaver ved pleje, rengøring og omsorg.

  Du må gerne lægge gulvtæppe i din lejlighed, men hvis du har brug for kørestol eller lift, kan det være nødvendigt at fjerne gulvtæppet af hensyn til både dig og medarbejderne.

Indflytning
 • Indflytningen

  Der er mange ting at forholde sig til hvis ens ægtefælle eller forældre skal på plejehjem. Det er en god idé at planlægge flytningen grundigt, en god begyndelse kan nemlig være afgørende for trivslen på plejehjemmet fremover.

  På Plejecenter Lützensvej og Q4 har vi fokus på Den gode indflytning og et velfungerende Pårørende-samarbejde. Vi finder det vigtigt, at du hurtigt falder til i de nye omgivelser og føler dig tryk ved personalet og medbeboere, vi finder det også vigtigt, at dine pårørende oplever tillid til, at du trives.

  Inden eller maks. to mdr. efter indflytningen tilbydes du og dine pårørende en indflytningssamtale, formålet med samtalen er, at afstemme forventninger samt informere om praktiske forhold. Det er ligeledes vigtigt, at vi får informationer om din livshistorie, vaner og/eller specielle forhold, så vi kan tilrettelægge plejen og aktiviteter med fokus på værdighed samt bevarelse af identitet og funktionsevne. I samtalen med dig og dine pårørende deltager leder, centersygeplejerske og en fra kontaktteamet.

  Du og dine pårørende vil blive tilbudt opfølgningssamtale to – tre måneder efter indflytningen for gennemgang af tidligere forventninger og afstemning af nye. Datoen for denne aftales v/indflytningssamtalen. Du og dine pårørende bliver herefter tilbudt statussamtale en gang årligt eller ved behov.

  Ældresagen har lavet en tjekliste til indflytning på plejehjem eller i plejebolig: 

 • Flytning og forsikring

  Udlejning

  Det er kommunale ejendomme, der står for udlejning af boligerne. 

  Forsikring

  Når du flytter ind på plejecenter Lützensvej og Q4, skal du slev stå for at tegne privat-, ansvars-, og indboforsikring. Slagelse Kommune har tegnet en kollektiv glas- og sanitetsforsikring for alle boligerne. 

  Læge

  Bor du i Korsør ved indflytningen beholder du din egen læge, når du flytter ind på plejecentret. Er du tilflytter fra Slagelse, Skælskør eller en anden kommune forhører du eller dine pårørende sig hos din læge, om lægen fortsat har mulighed for at besøge dig på plejecentret. Hvis ikke skal der via borger.dk ansøges om ny læge i Korsør. I Korsør er der tre lægehuse, som alle har deres faste gang på Plejecenter Lützensvej og Q4.