Fest og farver

Her i vores hus er glæde

"Her i vores hus er glæde 
Her i vores hus er fest 
Her er liv og glade dage
Og et glas til hver en gæst"

Blomstergården byder på mange festdage og spontane aktiviteter, der gør hverdagen lidt mere festlig. Sangen beskriver derfor, hverdagen på plejecentret rigtig godt.

Fest og farver
 • Da cirkus kom på besøg

  Det var en mandag ud over det sædvanlige, da Cirkus Arena afsluttede deres sommerturne 2016 på plejecentret.

  Og det var en dag, som alle havde glædet sig til, både beboere, beboerens familie, personalet og personalets familier og virkeligheden overgik alle forventninger. For hvor man vendte øjet hen, så var der elefanter der spiste af grenene på mirabelletræerne, dromedarer der gumlede på græs, glade børn med candyfloss, duft af popcorn og grillpølser - og ikke mindst de 120 feststemte beboere.

  For rigtig mange af beboerne og også deres gæster var det ikke noget, de havde oplevet siden, de var børn. Så det var en fest, som genkaldte rigtig mange minder om ”sidst jeg var i Cirkus”.

 • Det gyldne bestik

  Blomstergården vandt i 2016 Det Gyldne Bestik, som er en kostpris uddelt af Kostrådet i Slagelse Kommunes ”Rejsehold”. Rejseholdet har uanmeldt besøgt de forskellige kommunale køkkener til frokost, for at sætte fokus på de ældres kost. Der blev vurderet på både af maden, udvalget, smagen og omgivelserne som borddækning, stemning og værtskab, da helhedsoplevelsen er utrolig vigtig og kan være afgørende for, hvor meget mad der bliver spist.

  De varme måltider udgør kun 20-25% af dagens måltider på plejecentrene, og formålet med de uanmeldte besøg var at sætte fokus på de resterende 75%, så også frokostens kvalitet og udvalg er i top.

 • Fastelavn

  I marts 2014 holdt Blomstergården det første større festarrangement for beboere og pårørende. Det var i forbindelse med fastelavn og efter fremmødet at dømme, så blev det slået fast, at det var en rigtig god ide at holde fælles fester.

  Siden er det blevet til flere festlige fastelavnsfester på Blomstergården.

 • Det er hygge ved uhyggen

  Denne "uhyggelige" aften er meget populær i USA under navnet Halloween og kan sammenlignes lidt med vores fastelavn. I Danmark har vi taget betegnelsen Halloween til os, og der er tradition for at skabe gys og uhygge, ved at udhule og skære ansigter i græskar.

  Den tradition har også Blomstergården taget til sig da beboerne fik skåret mange (u)hyggelige græskarhoveder, som i de kommende dage vil stå udenfor og lyse (skabe gys og uhygge) i mørket.

 • Kærlige klovnerier

  Hvis nogen siger, at januar og februar er grå og kedelige måneder, ja så kan vi kun sige, at de ikke har været et smut forbi på Plejecenter Blomstergården. Her er det nemlig alt andet end gråt, når Klovnen Kikka besøger borgerne. Der er røde næser, klovnerier, grin og latter men også tid til nærvær når omsorgsklovnen Kikka kommer gående i afdelingerne i sine kæmpe klovnesko.

  Øget livskvalitet og motivation for socialt samvær, er nogle af nøgleordene i kommunens værdighedspolitik og det er netop den effekt jeg oplever at Kirsten er medvirkende til give borgerne siger Hanne Duffy. At hverdagen nogen gange bliver lidt sjovere, er også noget personalet nyder, for et godt grin sammen med andre er med til også at skabe et godt arbejdsmiljø. Så jeg kan kun tilslutte mig de røde næsers klub og anerkende at en klovn på et plejehjem er lig med omsorg og glæde, slutter Hanne Duffy.

 • Julekrybbespil

  Blomstergårdens beboere blev i 2015 inviteret til julekrybbespil opført af venskabsklassen fra Vemmelev Skole. Det var der rigtig mange, der havde takket ja til, og salen var fyldt til bristepunktet med juleglade gæster, unge skuespillere, skolens kor, forældre og lærere. Eleverne fremførte juleevangeliets beretning om Jesu Fødsel både i sang og tale, og der var enighed blandt beboerne om, at det var nogle rigtige dygtige unge mennesker. Efter forestillingen blev der budt på børnegløgg og æbleskiver.

 • TV reklame af 7. A

  Blomstergården har fået vi fået vores egen tv-reklame.

  De dygtige kreatører er plejecentrets adoptionsklasse, 7. A fra Vemmelev Skole, som i en periode har arbejdet med tv-reklamer. Resultatet blev en lille tv-reklame om Blomstergården. 

  De tre nominerede tv-reklamer blev fremvist ved en Oscar-uddeling på Blomstergården. Her kunne de ældre, som havde deltaget i optagelserne se de tre tv-reklamer sammen med skolebørnene.

  Den “Bedste reklame 2015“ fik en flot statuette og et stort velfortjent bifald. Vi ønsker tillykke med et flotte resultat!

  Se filmen:

Mærkedage
 • Gardehusarregimentet på besøg

  Gulerødder, flirt og Gl. Dansk på Blomstergården. Det var menuen, som gæsterne på Blomstergården blev tilbudt i november 2014. Den lidt særprægede sammensætning havde noget at gøre med de ligeledes specielle gæster. Det var nemlig Gardehusarregimentets hesteeskadron fra gardehusarkasernen i Slagelse, der kom ridende til hest. Gulerødderne var derfor tiltænkt hestene og Gl. dansk var til rytterne, som en lille hjertevarmer på den lidt regnfulde eftermiddag.

  Regnen afholdt hverken beboere eller personale for at komme udenfor for at se det flotte optog, hvor 18 heste og tilsvarende ryttere spillede trompetfanfarer og gjorde stand på Parkeringspladsen.

 • Besøg fra Asien

  Vidensdeling på tværs af kontinenterne

  Det er ikke kun det nære lokalsamfund, der har vist interesse for Blomstergården. Fra plejecentret slog dørene op i januar måned 2014 har der været besøg af fire forskellige delegationer og studerende fra Japan og Kina.

  Japanske konsulenter

  I maj 2014 var det en gruppe rådgivere fra det Japanske konsulentfirma Tamura Planning & Operating, som blev vist rundt. De var meget interesserede i at se hvordan dagliglivet blev levet. Det skabte stor undren, at lejlighederne på Blomstergården kun var beregnet til én person.

  Kinesiske sygeplejeundervisere

  Udover dette besøg har der været besøg af et hold undervisere fra sygeplejestudiet fra Zhejiang Medical College i Kina. De var meget imponeret over Blomstergården, både mht. indretning, vores personale og måden at arbejde humanistisk på.

  - Det har været en rigtig god og lærerig oplevelse at få besøg fra de fjerne kanter af verden. Det er med til at sætte perspektiv på hvordan vi arbejder med ældreplejen her i Danmark. Plejeopgaven er i høj grad rehabiliterende – med stor hjælp fra mange af de teknologiske løsninger der har udviklet i Østen, siger Hanne Duffy.

 • Æblefest

  I maj 2014 holdt 60 børn fra Skovbørnehuset et festligt indtog i Blomstergården, og for en glad stund var gennemsnitsalderen en ganske anden end i hverdagen.

  Da Blomstergården blev indviet havde Skovbørnehuset foræret stedet et æbletræ og nu med forårets indtog, var tiden kommet, til at træet skulle i jorden. Træet blev plantet ved en lille ceremoni, hvor ledergruppen fra Blomstergården takkede for den fine gave.

  Efter den mere officielle ceremoni blev børn og pædagoger inviteret på frokost i bo-enhederne, hvor dagens menu stod på pølser med brød og kartoffelsalat.

Politikerbesøg
 • Besøg af Karin Nødgaard

  Bordene var dækket op til fest i hus B på Blomstergården, da beboerne i 2014 fik gæst fra Christiansborg til frokost. Det var Karin Nødgaard fra Dansk Folkeparti der lagde turen forbi , efter hun havde været på Alliancehaven og se deres teknologiske lejlighed.

  Karin Nødgaard har stort fokus på, hvordan ældre beboere på plejecentre kan deltage i aktiviteter i forbindelse med madlavning, og her på Blomstergården håber vi, at vi kan give vores svar på dette spørgsmål, fortæller centerleder Hanne Duffy. Karin Nødgaard var ikke den eneste gæst, med sig havde hun ældrechef Marianne Christensen og viceborgmester Michael Gram.

 • Besøg af Astrid Krag

  Der var liv og glade dage, da Astrid Krag i 2014 kom til frokost på Blomstergården. Astrid Krag var ældreordfører for Socialdemokraterne og medlem af Folketinget. Hendes besøg i Slagelse startede på Alliancehaven, hvor hun fik fremvist teknologilejligheden, dernæst gik turen ud til Blomstergården, hvor hun fik et indblik i, hvordan livet leves på et moderne plejecenter.

  Selskabet må have gjort indtryk på hende, for efter besøget lagde hun et indlæg på Facebook, hvor hun takkede Blomstergården for den fine modtagelse med indlagt motion. Hun skriver lidt humoristisk at det krævede gode benmuskler, at være ældreordfører, da hun efter frokosten blev opfordret til at tage en cykeltur på Blomstergårdens Rickshaw med to af beboerne som passagerer.

Siden er sidst opdateret 11. februar 2019